Generel info 

For at hjælpe vores kunder har vi udformet nogle generelle informationer ang. Priser, Levering og Installering.

Priser

Vi fremsender hurtigst muligt vejledende  tilbud på dit nye plankebord ved henvendelse. Vi arbejde ikke med fastsatte priser, da vi ikke designer to borde der er ens. På den baggrund er der heller ikke to priser der er ens.

Dagsprisen på træ er desuden svingende og ud fra dette faktum har vi derfor ikke mulighed for at fastsætte priser.

 

Levering

Vi ved at det kan være svært at transporterer plankeborde. Derfor hjælper vi med levering af dit nye Plankebord. Prisen på levering afhænger af hvor i landet produktet skal leveres.

 

Installering

Vi ved at det kan være svært at få det hele til at passe. Derfor tilbyder vi som en del af vores service at vi montere op opsætter HELST produkter ude hos vores glade kunder.

Vedligeholdelse

 

Ridser på bordplade eller på andre møbler 

Har dit bord eller møbel fået ridser eller brugsspor, eller er det falmet fordi det har stået i solen, så kan du benytte dig af følgende fremgangsmåde for at få det så godt som nyt.

1. Slib let overfladen med sandpapir i korn 100 (grov) til 240 (fin), alt efter hvor stor eller dyb ridsen er. Korn 100 benyttes til dybe ridser mv. og giver en grov overflade, efterslib herefter med finere korn op til korn 240. Er der tale om mindre ridser eller brugsspor slip da med højere korn op til korn 240. Efter slibningen tørres overskydende slibestøv af med en tør klud. – HUSK altid, at slibe med årene og ikke på tværs.

2. Herefter påføres olie indtil hele overfladen er dækket. Det er vigtigt at undersiden af bordet eller møbler også får olie, dog behøves undersiden af borde ikke at slibes (vi anbefaler klar bordpladeolie fra Junckers til borde, som kan købes i diverse isenkræmmere). Herefter skal olien trække i ca. 30 minutter. Er der enkelte tørre steder på overfladen efter olien har tørret i 30 minutter, påføres endu et lag som skal tørre i yderligere ca. 20 minutter. Herefter er bordpladen mættet og klar til aftørring. Tør overfladen af med en bomuldsklud indtil overfladen er tør.

3. Lad til sidst olien hærde i ca. et døgn inden brug. Herefter er dit møbel så godt som nyt og klar til sædvanlig brug.

OBS! Da kludene du har brugt til olien i en kombination kan være selvantændende, anbefales det at putte de brugte klude med olie på i en plastikpose med vand i, inden de smides ud.

 

Vedligeholdelse

Vedligeholdelsen af dit HELST Møbel afhænger af, hvilken behandling møblet har fået. Møbler i træ bør som udgangspunkt vedligeholdes 1-2 gange årligt alt efter brug og slid.

Hos HELST Møbler får du i forbindelse med køb af dit møbel mest mulig brugbar information omkring vedligholdelse af dit møbel, og vi svare selvfølgelig på eventuelle spørgsmål vedr. vedligeholdelse.

Er du i tvivl om hvordan du vedligeholder dit møbel, så kontakt os endelig.

 

Rengøring

Til den daglige rengøring af borde anbefales det, at bruge en opvredet klud uden sæbe og rengøringsmidler, til at fjerne skidt, skjolder fra vand, madrester mv.

Står der kolde eller varme drikke på bordet over længere tid, bør der tænker over varigheden af hvor længe dette står på bordet og i så flad tørre kondensvæske af. Står kolde eller varme drikke i længere periode på bordet kan der dannes kondens som vil ligge sig på bordet i ringe. Hvis disse ringe ikke bliver tørt væk igennem længere tid kan man risikere at der vil komme en misfarvning på bordet. Skulle dette ske så følg vejledningen for slibning af bordplade.